Behandelplan

Jouw behandelplan is als een routebeschrijving. We bepalen samen je startpunt en bespreken je doelen. Ook stellen we een einddoel vast. Waar wil je staan over enkele maanden?

Door in mogelijkheden en oplossingen te denken werken we aan de best mogelijke route.

Dit doen we door een aantal fases te doorlopen.

Meer weten? Wil je weten wie wij zijn en hoe wij werken? Bekijk de Over ons pagina en maak alvast kennis.

Elkaar leren kennen voordat je daadwerkelijk start is wel zo fijn. We nemen de tijd voor een informeel gesprek en er is ruimte om in onze praktijk rond te kijken en al je vragen te stellen.

Voel je je bij ons thuis en wil je starten bij Lichtpunt? Dan gaan we door naar de volgende fase.

Misschien ervaar je dat Lichtpunt toch niet bij jou past, ook daarvoor is dit kennismakingsgesprek. Gelukkig komen we daar dan op tijd achter. We denken graag met je mee over alternatieven.

In een uitgebreide intake met de cliëntcoördinator bespreken we je hulpvraag, de verwachtingen die je hebt en de doelen die je nastreeft. Ook vindt er een lichamelijk onderzoek plaats en nemen we vragenlijsten af. Hierdoor krijgen we samen een goed beeld van de uitgangssituatie.  De belangrijkste vraag: welk traject past het beste bij jou?

Het is belangrijk om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van jouw startsituatie. Het kan zijn dat we hiervoor nog aanvullende informatie opvragen of aanvullende diagnostiek inzetten zoals bijvoorbeeld een MRI.

Wij staan in de startblokken. We nemen 2 tot 3 weken de tijd voor een intake bij alle betrokken disciplines. Tijdens deze sessies worden diverse testen en vragenlijsten afgenomen en stellen we samen met jou de doelen op. Dit geeft ons een goede basis om door te kunnen naar de volgende fase.

Op basis van de uitkomsten van de intake- en assessment fase stellen we een onderbouwd behandelplan op. Dit behandelplan is helemaal afgestemd op jouw hulpvraag en wensen. Samen gaat we aan de slag om je doelen te bereiken. Reken hierbij op 3 tot 4 dagdelen per week aanwezigheid.

We zijn ervan overtuigd dat we samen komen tot een goede re-integratie in leven en werken.

Hierbij houden we de lijntjes kort met alle betrokken partijen. Denk hierbij aan een belangenbehartiger, een arbeidsdeskundige of werkgever.

Inmiddels ben je zo’n 4 maanden bij ons en richten we ons op de afronding van het traject. Ook nu weer volgen testen en vragenlijsten om de begin- en eindsituatie met elkaar te vergelijken. We zetten stappen in het creëren van een vangnet door middel van een plan voor nazorg. Je kunt het nu zelf, maar we zijn er nog steeds voor je!

Als het goed is ben je inmiddels weer lekker aan de slag en kun je met zelfvertrouwen je bereikte resultaten onderhouden. Misschien vind je het fijn om een stok achter de deur te hebben? De komende 3 maanden kun je nog even gebruik maken van onze beweegruimte of kun je 2 afspraken maken met een behandelaar naar keuze.