Over Lichtpunt

Lichtpunt biedt revalidatie- en hersteltrajecten die gericht zijn op complexe zorgvragen, waar wij al onze expertise in kwijt kunnen. Omdat wij onze eigen behandelkaders en kwaliteitseisen opstellen kunnen we een traject helemaal op maat maken. Dat wil zeggen: passend op het gebied van de inhoud, intensiteit en duur.

Jij bent gedreven om je herstel tot een succes maken, wij gebruiken al onze kennis en ervaring vanuit de eerstelijns en tweedelijns zorg voor een persoonlijk afgestemd traject en je betrokken belangenbehartiger of werkgever zorgt voor de financiering. Een geweldige kans!

Wil je weten wie wij zijn? Maak dan kennis met ons bevlogen team:

Inge Alonso Janssen

Operationeel Manager

Rick van Tilburg

Directeur Lichtpunt

Marieke Huibers

Arts

Merwe Yildiz

Psycholoog

Frank Baggen

Fysiotherapeut, Manueel therapeut (MSc)

Hilde van den Broek

Manueel therapeut (MSc), Bewegingswetenschapper (MSc)

Angelique Bastiaans

Ergotherapeut

Nienke Adriaanse

Sportfysiotherapeut (MSc)

Lucy Anna van Bommel

Maatschappelijk werker

Onze werkwijze

Wat doen wij

Stel je voor: je valt om wat voor reden dan ook uit op je werk of in je dagelijkse leven. Je doet er alles aan om te herstellen. Je staat misschien al ergens onder behandeling en je volgt alle adviezen die je krijgt netjes op, maar toch hebt steeds je meer het gevoel de regie kwijt te raken. Door alle vragen van het thuisfront, je vrienden en collega’s, je werkgever, medisch specialist en het uwv raak je steeds meer verdwaald. Het wordt tijd dat iemand je een zaklamp aanreikt. Of nog beter, het groot licht aan doet.

Wij denken dat

Wat wij doen

Ontstaansgeschiedenis

Tussen wal en schip… Wie kent deze uitdrukking niet? In de mogelijkheden van de eerste en tweedelijns zorg liepen wij hier steeds vaker tegenaan. Daar waar er sprake was van langdurige en complexe problematiek was eerstelijns zorg niet meer passend. Echter door eisen van de zorgverzekeraar was het voor veel mensen niet mogelijk om goede zorg in de tweede lijn vergoed te krijgen. Als gevolg hiervan zagen wij een steeds grotere groep mensen die verdwaald raakten in een zorglandschap wat hen van het kastje naar de muur stuurde.

Daar werd het zaadje gepland, of beter gezegd: het lichtje aangezet. Na een proces van ontwikkeling en implementatie mogen we met trots zeggen dat we de zorghorizon met Lichtpunt hebben verbreed!