Voor wie

Een ongeval, ziekte of verzuim heeft een grote impact op jouw leven en dat van de mensen om je heen. Het herstel is vaak complex, zeker als je te maken hebt met juridische procedures.

Lichtpunt biedt jou een afgestemd en interdisciplinair traject voor fysieke, cognitieve of psycho-sociale klachten, of een combinatie hiervan. Onze expertise richt zich op onderstaande aandachtsgebieden.

Meer weten? Lees meer over ons behandelplan voor jouw revalidatie. Wil je weten wie wij zijn? Bekijk de Over ons pagina en maak alvast kennis.

Burn-out

Soms is het moeilijk om alle ballen in de lucht te houden. Door een langdurige periode van stress en spanning kan lichamelijke en geestelijke uitputting ontstaan. Je bent letterlijk opgebrand. Stress op het werk en spanningen in de privésfeer kunnen samen leiden tot burn-out. Het herkennen van klachten en ze serieus  nemen is een eerste stap. Werken aan de opbouw van energiereserves en grip krijgen op vermoeidheid zijn belangrijke onderdelen van de behandeling.

Herstel na ziekte

Een ziekte kan je zomaar overkomen. Op het herstelproces wat daarna volgt kun je grip en invloed hebben. Met de focus op de toekomst werk je aan je fysieke, psychologische en sociale herstel. Zodat je weer kunt meedoen aan je eigen leven en aan de voor jou belangrijke activiteiten.

Concentratie & prikkels

Je hersenen, ofwel je brein, is een onmisbaar onderdeel van je lijf. Een kleine verstoring kan een grote impact hebben op hoe je je leven leidt. Door een hersenschudding, een ongelukkige valpartij of klap op je hoofd kan je brein schade oplopen. Hierdoor worden vaardigheden als concentreren, onthouden, plannen of het verwerken van prikkels bemoeilijkt.

Re-integratie na ongeval

Na een ongeval kunnen lichamelijke klachten ontstaan. Maar ook cognitieve en psychologische klachten, die te maken hebben met denken, concentreren, het verwerken van prikkels en angsten kunnen je dagelijkse functioneren belemmeren. Deze klachten kunnen langdurig aanwezig blijven. Vaak zijn al meerdere therapieën en behandelingen geprobeerd, zonder blijvend resultaat.

Chronische pijn

Wanneer je dag en nacht pijn hebt, zonder aanwijsbare oorzaak, kan dat je leven flink belemmeren. De pijn aanpakken is niet zo gemakkelijk als deze langdurig aanwezig is. Ook andere factoren gaan dan een rol spelen zoals je dag- en nachtritme, acceptatie, stress en zorgen over de toekomst. Ook deze factoren hebben aandacht nodig in de behandeling.

Vermoeidheid

Intense vermoeidheid, nooit een fit gevoel. Dan helpt ‘een nachtje goed slapen’ niet meer. Deze vermoeidheid beïnvloed je leven flink. Een goed plan van aanpak voor je dag- en nachtritme, je slaappatroon en je activiteiten kan helpen om grip op vermoeidheid te krijgen.